Renungan kita Bersama

"Dan Kehidupan
dunia ini hanyalah permainan dan senda gurau. sedangkan akhirat itu, sungguh
lebih baik bagi orang - orang yang bertakwa. tidakkah kamu
mengerti?"


Saturday, November 27, 2010

Doa buat mereka

Lumrah kehidupan manusia akan melalui beberapa zaman. Tidak semua zaman dilalui dengan penuh kesenangan. Dalam melaluinya adakala kita tergelincir. Alangkah baiknya seandainya berjaya menongkat tangan sebelum tergelincir terus daripada jalanNya. Setiap manusia ada kenangan. Pahit manis kenangan itulah asam kehidupan yang mematangkan hidup seseorang. Namun walaupun kenangan tersebut sukar dilupakan tetapi ianya janganlah dijadikan sebagai suatu penghalang untuk meneruskan kehidupan. 


Pupuklah cinta Allah dan Rasul InsyaAllah hati akan menjadi tenang, janganlah memupuk cinta kepada manusia kerana hati akan binasa. Tidak ada cinta antara dua manusia berlainan jantina melainkan ada ikatan antaranya. 
Mata memandang, mata menilai, hati menentukan... semoga mendapat petunjuk dariNya...Ku doakan moga kalian bahagia dengan kehidupan yang bakal dicorak dengan kreatif dan diselangi dengan titipan iman. Andai suatu hari kalian diuji-Nya, bersabarlah dan jangan sesekali menoleh pada masa yang telah berlalu..Moga berbahagia pada 'mereka'.

No comments:

Post a Comment